Ενισχύστε την Υγεία Σας

Το κολύμπι είναι ιδανικό για τους ηλικιωμένους, κυρίως επειδή παρουσιάζει μικρό κίνδυνο τραυματισμού και έχει χαμηλή επίπτωση στα κόκκαλα. Οι ασκήσεις νερού επεξεργάζονται όλες τις μυϊκές ομάδες στο σώμα, παρουσιάζοντας μια πλήρη προπόνηση για ηλικιωμένους. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει η κολύμβηση σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας:

 1) Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Η κολύμβηση κάνει την καρδιά σας πιο δυνατή και βελτιώνει την καρδιαγγειακή σας υγεία και αντοχή.  Μειώνει επίσης την αρτηριακή  πίεση,  βελτιώνει την κυκλοφορία και θα βοηθάει στη μειώσει του κινδύνου καρδιακής και πνευμονικής νόσου.

2) Χαμηλή επίπτωση στις αρθρώσεις

Επειδή το κολύμπι δεν φέρει βάρος, έχει χαμηλή επίπτωση στις αρθρώσεις.  Για όσους υποφέρουν από πόνο στις αρθρώσεις το κολύμπη είναι ιδανικό. Ισχία, γόνατα και σπονδυλική στήλη δεν πιέζονται αφήνοντας σας να εξασκηθείτε ομαλά χωρίς πόνο. 

3) Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης

Η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει την οστική πυκνότητα  η οποία θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες. Το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας άνω των 50 ετών και το ένα πέμπτο των ανδρών εμφανίζουν κάταγμα οστού λόγω οστεοπόρωσης.


4) Αυξάνει την ευελιξία

Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ανακτήσετε ευελιξία.  Η κολύμβηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της ευελιξίας στους γοφούς, τα πόδια, τα χέρια και το λαιμό.  Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος και να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη.

5) Βελτιώνει  τη μυϊκή δύναμη και τον τόνο

Κάθε ομάδα μυών βρίσκετε σε εγρήγορση με κάθε μετακίνειση στο νερό. Η κολύμβηση είναι μια μεγάλη μορφή αντίστασης και βοηθάει στη βελτίωσει της μυϊκής δύναμης.  Μυϊκό τόνο σχηματίζεται και λίπος χάνετε!

6) Ενισχύει την Ψυχική υγεία

Το κολύμπι μειώνει τα επίπεδα στρες, ενισχυεί  τη διάθεσή και αυξάνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, επειδή το κολύμπι μπορεί να είναι μια κοινωνική δραστηριότητα, συναισθήματα της κοινωνικής απομόνωσης, μοναξιάς και κατάθλιωη στους ηλικιωμένους αποφεύγονται.Leave a Reply